Kawa i Chmiel 250g

100% Single Origin Speciality Coffee
Kawa Mielona
Kraj: Brazylia
Farma: Fazenda Congonhas, Cerrado
Odmiana: Yellow Bourbon
Obróbka: Natural
Elewacja (m. n.p.m): 960
Nuty: Czekolada deserowa, orzech laskowy, cytrusy
Kawa i Chmiel ? Dlaczego nie ! Łączymy to czego jeszcze nikt nie połączył ! Odmiana, którą zastosowaliśmy charakteryzuje się niską kwasowością, wysoką słodyczą i bardzo przyjemnym długim posmakiem pozostającym długo na języku. Ziarna pochodzą z brazylijskiego regionu Cerrado, dokładniej z farmy Fazenda Congohnas, której właścicielem jest Lazaro Ribeiro. Rodzina Ribeiro to pasjonaci kawy, 70% produkcji kawy na farmie jest skoncentrowane na kawach speciality.
Fazenda Congonhas posiada Brazylijski certyfikat jakości Certifica Minas. Główne cele tej certyfijkacji to ochrona środowiska, odpowiedzialność społeczna, zrównoważony rozwój gospodarczy, najlepsze praktyki rolnicze oraz bezpieczeństwo żwynośći.
Chmiel Citra w połączeniu z tą odmianą nadaje fantastycznej świeżoći, którą uderza w nozdrza tuż po otwarciu opakowania. Podczas samej konsumpcji odczujecie cytrusowość, lekkość oraz owocowość.
Data palenia:
Kawy wypalamy na bieżąco.
Profil Palenia:
Medium
Chmiel:
Citra 2%
Kawa idealnie spisuję się w automatycznych oraz kolbowych ekspresach ciśnieniowych, kawiarce, french pressie.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Kawa Pogórza Brazylia 250g

Kraj: Brazylia
Farma: Mogiana, Albertina
Odmiana: Mundo Novo, Catuai, Topazio
Obróbka: Natural
Elewacja (m. n.p.m): 950-1000
Nuty: czekolada, wiśnie, toffi
Klasyczna Brazylia – to subtelny smak, który w twoim ekspresie uderzy w zmysły każdego przechodzącego obok i pobudzi do działania w każdy, nawet najgorszy poranny dzień.
Zastosowaliśmy trzy odmiany Arabiki: Catuai, Mundo Novo i Topazio po naturalnej obróbce odzwierciedlającą nuty czekolady, wiśni i toffi.
Ziarna pochodzą z uprawy znajduje się na wysokości 950 – 1100 mnpm. Region Albertina w Brazylii jest rozpoznawalny dzięki niezwykłej słodyczy w kawach.
Data palenia:
Kawy wypalamy na bieżąco.
Espresso:
Sugerowane początkowe ratio: 18gram kawy, 36-40ml uzysku w ciągu 25-28 sekund.
Profil Palenia:
Medium
Kawa idealnie spisuję się w automatycznych oraz kolbowych ekspresach ciśnieniowych, kawiarce, french pressie.

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
KAWA POGÓRZA ZIARNISTA Brazylia 1kg

Kraj: Brazylia
Farma: Mogiana, Albertina
Odmiana: Mundo Novo, Catuai, Topazio
Obróbka: Natural
Elewacja (m. n.p.m): 950-1000
Nuty: czekolada, wiśnie, toffi
Klasyczna Brazylia – to subtelny smak, który w twoim ekspresie uderzy w zmysły każdego przechodzącego obok i pobudzi do działania w każdy, nawet najgorszy poranny dzień.
Zastosowaliśmy trzy odmiany Arabiki: Catuai, Mundo Novo i Topazio po naturalnej obróbce odzwierciedlającą nuty czekolady, wiśni i toffi.
Ziarna pochodzą z uprawy znajduje się na wysokości 950 – 1100 mnpm. Region Albertina w Brazylii jest rozpoznawalny dzięki niezwykłej słodyczy w kawach.
Data palenia:
Kawy wypalamy na bieżąco.
Espresso:
Sugerowane początkowe ratio: 18gram kawy, 36-40ml uzysku w ciągu 25-28 sekund.
Profil Palenia:
Medium
Kawa idealnie spisuję się w automatycznych oraz kolbowych ekspresach ciśnieniowych, kawiarce, french pressie.

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin